8 Kasım 2015 Pazar

NAZ NAZ ''Nihayet Galip'' : 2-1 !!!


STAT: Nazilli İlçe
HAKEMLER: Halil Sayın ***, Uğur Baş ***, Abdullah Bora Özkara ***
NAZİLLİ BELEDİYESPOR: Metin *, Sabri ***, Nuh **, Mehmet Ersavaş ***, Caner Yılmaz *** (Dk.33 Mehmet Fuat **), Yılmaz ***, Mutlu **, Zafer *, Halil * (Dk.64 Fatih Üge ***), Caner Hüseyin ***, Ömer *** (Dk.78 Yasin **)
ANADOLU ÜSKÜDAR 1908 SPOR: Eren *, Fatih **, Seyit Ali **, Nurettin ****, Cenk **, Emre ***, Ulaş Ali * (Dk.86 Gökhan ?), Kayhan **, Furkan Mehmet **, Recep Berk * (Dk.61 Can **), Tevfik * (Dk.48 Furkan **)
SARI KART: Nuh, Sabri, Zafer, Mehmet Fuat (Nazilli Belediyespor) –  Seyit Ali, Furkan Mehmet, Ulaş Ali (Anadolu Üsküdar 1908 Spor)
GOLLER: Dk.45+2; Ömer, Dk.65 Fatih Üge (Nazilli Belediyespor) – Dk.17 Nurettin (Anadolu Üsküdar 1908 Spor)
KIRMIZI KART: -


(GOL) Dk.17; Ataklarını artıran konuk ekip Anadolu Üsküdar 1908 Spor’da Cenk’in sol kanattan açtığı ortasında Nuh’un uzaklaştırdığı topla buluşan Nurettin’in 30 metreden vurduğu sert şutu kaleci Metin’i aşarak 90’la buluştu:
 0-1.

(GOLLLLLLL) Dk.45+2; Ev sahibi Nazilli ekibinde Halil’in orta sahadan defansın arkasına açtığı topla buluşan Ömer, defansın presine rağmen mücadeleyi bırakmadı. Rakip ceza alanı çizgisi üstünden Ömer’in vurduğu şutta top kaleci Eren’in sağından ağlarla buluştu: 1-1.

Dk.50; Ev sahibi ekipte Zafer’in sağ kanattan açtığı ortasında Anadolu Üsküdar defansında yaşanan karambolde Nuh’un kafa şutunda ağlara giden top müdahale etmeye çalışan Emre Kahraman’ın eline çarptı. Maçın orta hakemi hiç tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

(PENALTI) DK.51; Ligin 10. haftasında Nazilli Belediyespor’un kazandığı 6. penaltıda topun başına gelen Halil Çelik, meşin yuvarlağı 7,32 metre genişliği ve 2,44 metre yükseklikteki kalenin 12 santimlik direğine vurmayı başardı.


(GOLLLLLLL) Dk.65; Ataklarını artıran ev sahibi Nazilli Belediyespor’da Caner’in sağ kanattan açtığı ortasında defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topu penaltı noktasında kontrol ederek yarım vole vuran Fatih Üge’nin şutu kaleci ve defansın arasından ağlarla buluştu: 2-1.


HELE ŞÜKÜR 
 * Şükürler olsun kazandık :) Takımı,teknik heyeti,taraftarı kutluyorum.
İnşaallah şanssızlık bitmiş,Şeytanın bacağını kırmışızdır.
Öyle olduğunu umuyorum yoksa şu pozisyonda yine golü yerdik ; 
''Dk.90+5; Beraberlik için yüklenen Anadolu Üsküdar takımında Furkan Mehmet’in şutunda ağlara giden topu kaleci Metin güçlükle kornere çeldi. Devam eden pozisyonda Cenk’in sağ kanattan kullandığı köşe atışında topa ön direkte yükselerek iyi vuran Nurettin’in şutunda top kaleci Metin’in bakışları arasında arka direği sıyırarak auta çıktı ''
* Haftalardır kazanamadığımız için ''İyi futbol bir yana kötü de oynasak kesinlikle  3 puanın şart olduğu '' maçtı.Nitekim önceki maçların aksine bu 
kez iyi oynamadan kazandık.Önemli olan 3 puandı zaten.
* Maça şu 11 ve Diziliş ile çıktık ; 
Ahmet Hoca mutlak galibiyet için çıkmamıza rağmen temkinli olarak 3'lü
orta sahadan vazgeçmemişti.Fatih veya Yasin'e şans vermemişti veya 
Fuat ile çift santrfor başlamamıştı.
Sağ bek de Sarı kart cezalısı Yüksel Kayaalp'in yerine Mehmet Ersavaş'a
şans vermişti.
* Konuk Anadolu Üsküdar ise şu 11 ile çıkmıştı ; 
* İlk yarıda oyunu kontrol etmek isteyip,dengeli bir oyun oynamak isterken
yine harika bir gol yemişiz :) Kalecimiz Metin yedi mi böyle goller yiyor.
Kahramanmaraş maçındaki gibi 30 metreden Nurettin Çağlar'ın golü ile henüz
16.dk.da soğuk duş yaşamışız.
* 43.dk.da Sağ kanat atağımızda Ersavaş'ın pası ile hareketlenen Caner'in ortasında Santrforumuz Ömer Yalçın mutlak bir golü kaçırmış.
* 1 dakika sonra bu kez onların sağ kanat atağında Sağ bekleri Ulaş Ali'nin ortasında Emre Kahraman'ın şutunda Kalecimiz Metin kornere çelerek 2.golü önlemiş.Kornerden gelen top da yine Emre Karaman'ın kafası üst direkten auta gitmiş.Şans Melekleri yanımızda :)
* Devre böyle bitecek derken +2 uzatma tamamlanırken Ömer Yalçın Halil'in ara pasına hareketlenerek defansa rağmen topu sürüp golü atmış.
Soyunma odasına mağlup girmek yerine eşitlikle girmek büyük piyango olmuş.
Ömer Yalçın'ın gol atmasına da sevindim çünkü Santrfor mevkiinden golümüz yoktu.
* Tabii Ahmet Hoca'nın 0-1'den sonra oyuna erken müdahale edip 27.dk.da Orta Sahadan Caner Yılmaz'ı çıkarıp Mehmet Fuat Gölbaşı'nı alarak çift santrfora dönmesi ve rakip defansın dengesini bozmasını atlamayalım.
* İkinci devre daha iyi oynamışız.50.dk.da Nuh'un kafa vuruşu kaleye giderken Emre Kahraman'ın elle müdahalesinde bu sezon 6.penaltımızı kazanırken maalesef bu kez kaçırma sırası Halil Çelik'de imiş 5.penaltımızı kaçırmışız. :((
* Ahmet Hoca kaçırdığı penaltı ile morali bozulan ve etkinliğini yitiren Halil Çelik'in yerine 62.dk.da Fatih Üge'yi alarak 2.önemli hamlesini yapmış.
Fatih Üge henüz 2 dk.sonra Caner'in Sağdan getirdiği top da ceza sahası içinde yarım vole vuruşla 2.golümüz atmış.
* Fatih Üge'nin bu golü ile kazanmamıza çok sevindim.Çünkü haftalardır büyük şanssızlık yaşıyordu hem kendisi hem takım sevinemiyordu.Aslında Orduspor,Kahramanmaraşspor ve son olarak Bandırma deplasman maçında 90.dk.da 1 metre geriden çıkarak galibiyet golümüzü atmıştı ama Kara Gömleklilere takılmıştı.Yani bu kısmetsizlik zincirini daha önceden kırmıştık 
ve sevinmeyi hak etmiştik.
* 90+2'de biz mutlak 3.golü Caner ile kaçırırken 
''Dk.90+2; Nazilli Belediyespor’un 3’e 1 yakaladığı atakta Fatih Üge’nin sağ kanattan açtığı ortasında Mehmet Fuat’ın üstünden atlayarak yanılttığı pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Caner Hüseyin Bağ çalımlara girince müsait pozisyonu kaybederek mutlak golden oldu ''
90+5 de yani maç biterken Üsküdar 2 kez üst üste mutlak golü kaçırmış.
''Dk.90+5; Beraberlik için yüklenen Anadolu Üsküdar takımında Furkan Mehmet’in şutunda ağlara giden topu kaleci Metin güçlükle kornere çeldi. Devam eden pozisyonda Cenk’in sağ kanattan kullandığı köşe atışında topa ön direkte yükselerek iyi vuran Nurettin’in şutunda top kaleci Metin’in bakışları arasında arka direği sıyırarak auta çıktı ''
* Neticede Penaltı da bizi yine yalnız bıraksalar da Şans Melekleri bu kez o kadar gaddar davranmamışlar ve 6 hafta sonra kazanmayı başardık.
* Maç sonrası bu Sevinç Tablolarını Çok Özlemişiz.
* Anadolu Üsküdar takımı da bizim gibi bu zamana kadar oynadığı futbolun
karşılığını alamamış bir takım.Hiç galibiyetleri yok ama şanssız maçlar oynadılar mesela Bandırmaspor'u 1-0 yeniyorlardı 90+7'de tartışmalı bir gol ile berabere 
kaldılar.Özllikle 2 hafta önce takımı Şampiyon yapıp 2.lige çıkaran Fahrettin Sayhan hocayı yeniden getirdikten sonra daha iyi oynamaya başladılar.
* Neticede sadece kendi sahamızda kazanmamız gereken 1 maçı kazandık.
Sevinelim ama abartmayalım.Ben 3 puan için seviniyorum ancak daha çok şanssızlığımızı kırdığımız (İNŞAALLAH) için seviniyorum.
Taraftar kötü sonuçlar nedeniyle tepki gösteriyordu Ahmet Hoca istifa etsin diyordu.Onlar oynanan futbola bakmaz sonuca bakar ''Hatice'ye bakma Netice'ye bak'' misali bu dünyanın her yerinde böyledir ama bizim ülkemizde daha çok böyledir.Bizde ''Olmuyorsa zorlama Hocam bırak'' dedik.Gerçekten de Ahmet Hoca yapacağı her şeyi yapıyordu çıkıp penaltıyı atması dışında o yüzden 'daha fazla yapacağı bir şey yok'' dediğimiz için bırakmasını kan değişikliğini istemiştim.
* Şöyle bir bakıyoruz ilk 10 haftaya ve kaybettiğimiz maçlara ; 
Sadece 2-1 kaybettiğimiz İstanbulspor maçını hak ettik.O maçta Ahmet Hoca'nın hatası vardı ilk yarıyı 1-0 önde kapattık ama kötü oynuyorduk 2.yarı skoru biraz tutmak varken Yasin Yener yerine Fatih Üge ile başladı.
Bu maç haricinde ilk hafta şu an yenilgisiz Lider olan Ümraniye'yi ezdik penaltı kaçırdık 10 kişi kalmış olsalar da penaltı gol olsa fark olacaktı bizzat canlı izledim.
Kırklareli deplasmanında 1 1'i yakaladıktan sonra son yarım saat tek kale oynadık neler kaçtı neler.
Anadolu Selçuklu maçında neler kaçırdık son dakika golümüz verilmedi.
''Nazilli ekibinde uzun pasta Ömer’in indirdiği topa röveşata vuran Halil’in şutu ağlarla buluşurken, maçın orta hakemi yan hakemin kararı ile golü ofsayt gerekçesi nedeniyle iptal etti ''
Ordu maçı neler kaçtı neler 2 top çizgiden çıktı.
Hacettepe maçında yine penaltı kaçırdık ve kaçan goller.
Kahramanmaraş deplasmanında yine neler kaçtı neler 2 top çizgiden çıkarıldı
beraberliğe üzülürken 35 metreden gol yedik yenildik.
Bandırma deplasmanında iyi futbol oynadık penaltı golü ile berabere kaldık,son dakikada Fatih Üge ile nizami golümüz ofsayt gerekçesi ile verilmedi.
Görüldüğü gibi kaçırdığımız golleri,çizgiden çıkarılanları,direkten dönenleri bir yana bırakalım ''kaçan penaltıları '' ve ''hakem hatalarını'' düşününce 
şimdiye 3.sırada olacaktık :((
* Penaltılar konusu ; 
Gerçekten inanılması zor bir tablo ile karşı karşıyayız.
10 haftada 6 penaltı kazan ve 5 tanesini kaçır.
Burada altı çizilecek gözden kaçmaması gereken noktayı işaret etmek lazım.
''Bir takım 10 haftada 6 penaltı kazanmış ise demek ki kötü futbol değil,iyi futbol,hücum futbolu oynuyor demektir ''
Bu noktayı maalesef gözden kaçırıyor ve sonuçlara bakarak hoca istifa,yönetim ne yapıyor ? v.s. diyoruz.
PENALTI RAPORUMUZ
1.Hafta Nazilli Belediyespor 0 Ümraniyespor 0 Yılmaz Özeren Kaçırdı.
(Kayıp 2 Puan)
3.Hafta Nazilli Belediyespor 2 Fethiyespor 0 Caner Hüseyin Bağ Kaçırdı.
7.Hafta Nazilli Belediyespor 1 Hacettepe 1 Nuh Aşkın Kaçırdı.Fatih Üge attı.
(Kayıp Puan 2)
8.Hafta Kahramanmaraşspor 1 Nazilli Belediyespor 0 Fatih Üge kaçırdı.
(Kayıp Puan 3)
10.Hafta Nazilli Belediyespor 2 Anadolu Üsküdar 1 Halil Çelik Kaçırdı.
Bandırma ve Anadolu Selçuklu maçlarında verilmeyen gollerden
4 puan kayıp.7 Puan da Penaltılardan etti 11 puan.
Şu anda 10 puanımız var ekle 11 daha 21 Puan eder.
* Penaltı çalışıyor takım antrenmanlarda çalışmıyor değil hatta bu kaçıran
oyuncular antrenmanlarda hiç kaçırmıyor.Sebebi biraz baskı altında,stres den
biraz da şanssızlık ve kötü vuruş da var tabii.
Mutlu İlengöz geçen sezon Tokatspor da Penaltı golü atmıştı.
Kendisine şans verilebilir.
* Neyse diyelim ve artık önümüze bakalım.
Çarşamba toparlanmış Pendikspor ve hafta sonu Bayrampaşa maçlarından
6 puan çıkarabilirsek şu anda 5.sıra Play Off hattı ile 6 olan puan farkımızı
daha da azaltabiliriz İnşaallah.
* Pendik maçı zor olacak ama.
Son 3 maçları ; 
Pendikspor 2 Konya Anadolu Selçukspor 0
Kırklarelispor 0 Pendikspor 0 
Bandırmaspor 2 Pendikspor

* Bu maçta 2 0 öne geçtiler ama 2 duran toptan yedikleri gollerle 2-2 
berabere kaldılar.
Çok zor maç olacak.Kalecileri Mehmet Cinpir Panter gibi şu topu nasıl çıkarmış bu hafta inanılmaz ;

İnşaallah bu galibiyetin morali ile 3 puanla döneriz.

NOT : TEŞEKKÜR (Ümit Özmen,Onur Baştan,M.Ali Cintosun)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder