18 Ekim 2015 Pazar

Naz Naz ''Galibiyet Orucu''na Devam Ediyor : 1-1 !!!

Stat: Ordu 19 Eylül 
Hakemler: Deniz Kükrek, Yiğit Gündoğdu, Oğuz Akyüz 
Orduspor: Kaan, Yasin Öztop, Mahmut, Yunus, Gökhan, Burak, Safa, Ardahan (Dk. 58 Muhammet), Özgen, Murat (Dk. 86 Emre Gemici), Ahmet (Dk. 74 Hüseyin)
Nazilli Belediyespor: Metin, Mehmet, Yasin Yener (Dk. 56 Ertan), Mutlu, Adem, Yüksel, Zafer, Mehmet, Emre İşçiler (Dk. 46 Fatih), Halil (Dk. 69 Ömer), Nuh
Goller: Dk. 43 Gökhan (Orduspor), Dk. 77 Zafer (Nazilli Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 81 Zafer (Nazilli Belediyespor), Dk. 89 Burak, Dk. 90 Yunus, Dk. 90+5 Muhammet (Orduspor)
 
DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
* Maalesef yine kazanamadık :(( ''Yine kaçan goller,yine kaçan puanlar ''    * Bandırmaspor maçının ertelenmesi ile o maça göre nispeten daha kolay bir deplasmana hazırlanmak için 1 hafta daha süre doğmuştu.Aynı zamanda o maçta olabilecek muhtemel bir kötü sonucun moral bozukluğu da yoktu ama maça baktığımızda her iki takımda son maçlarından 3,4 farklı isim ile çıkmalarına rağmen Orduspor'un bu 1 haftalık arayı bizden daha iyi değerlendirmiş olduğunu gördük.
* Son Anadolu Selçuk (0-0 ) maçından 3 farklı isim ile çıktık maça.Stoper de iyileşen Nuh Aşkın Sabri Turgut'un yerine,orta sahada Yılmaz Özeren'in yerine Mehmet Ersavaş (Yılmaz 18'de de yoktu),Gökhan Erdoğan'ın yerine de Emre İşciler forma giymişti.Fatih Üge bu kez 18'de yer bulurken Caner Bağ yine 18'de yoktu.
* Orduspor ise 1-4 yenildikleri Bandırmaspor maçından 4 farklı değişik ile çıkmıştı.Kalede 35 yaşındaki Emrehan Ceylan'ın yerine 21 yaşında ve           bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giyen (sadece ZTK maçında oynadı)   Kaan Kars,Orta Sahada Doğancan Aynacı'nın yerine Burak Saban,Mehmet Arı   ve Hüseyin Kuday'ın yerine Özgen Erdem ve Murat Torun.Bu değişiklikler işe yaramış gözüktü çünkü özellikle Burak Saban ve Kaleci Kaan Kars gayet iyi oynadılar.Özgen Erdem ve Murat Torun da ilerideki tecrübeli Ahmet Kuru'nun arkasında çok çalıştılar.4-1-4-1 gibi bir diziliş ile çıktı ev sahibi Orduspor.
Bandırmaspor maçındaki kötü görüntülerinden eser yoktu oyun anlayışı olarak.
* İlk yarıda biz önde basarak rakip defansı hataya zorlayarak,kaptığımız toplardan pozisyonlar bulma çabasındaydık.İki takımın da bol pas hatası yaptığı maçta oyunun hakimi bizdik,Orduspor sabırlı bir şekilde oyunumuzu ''bozma planı'' içinde defansın önünde Ardahan Gündoğdu'nu Çapa olarak koymuş önlerinde 4 genç,dinamik oyuncu ile en uçtaki tecrübeli Ahmet Kuru'ya kontra atak ile destek verme niyetindeydi.43.dk.daki frikikten buldukları gole kadar hiç bir pozisyonları yok,sadece 2 ortaları vardı.43.dk.da kendi yarı sahalarında bizim oyuncumuzun topa uzanamaması ile kaptıkları topla ilk kez istedikleri kontra atağa hızlı bir şekilde çıktılar pozisyonu değerlendiremediler ama kazandıkları en direkt vuruşta barajımızı bozan oyuncularının sayesinde Sol bek bugün çok iyi oynayan Gökhan Meral'in çok sert ve düzgün vuruşu ile öne geçtiler.Kalecimiz Metin Uçar'ın yapacak bir şeyi yoktu barajımızın hatasıydı.
* İlk yarı bittiğinde özet olarak şunu yazmıştım ; ''İlk Yarının Özeti : 5 korner,  3 duran top dan orta,3 şut,1 frikik ve 45+'da akıllara zarar 1 gol pozisyonundan yararlanamadık,Orduspor bir kez kontra atak ile geldi kazandığı frikik ile golü buldu.Sonuç : 1-0 ''Atamayana Atarlar Kuralı''
İlk yarının uzatma dakikalarında kaçırdığımız o pozisyon akıllara zarardı.Soldan yapılan ortada Mehmet Fuat kafayı kaleye vursa belki gol olacak ama ortaya çıkardı veya öyle vurabildi arka direkte kimdi seçemedim Halil olabilir bom boş pozisyonda 1 metreden boş kaleye golü atamadı.
* Gerçekten böyle garip bir ilk yarı geçmişti.İkinci yarı ise çok daha garip/enteresan geçti.Ahmet Kazım Ertem Hoca skoru değiştirmek için ilk hamlesini Emre İşciler'in yerine Fatih Üge'yi alarak yaptı ikinci yarıya başlarken.
* 48.dk.Orduspor ceza sahası içinde Stoper Mahmut topa elle müdahale etti hakem devam dedi.
* Fatih Üge oyuna hareket getirmişti ve yükleniyorduk bu arada Ahmet Hoca 2.hamlesini de gecikmeden yaptı 56.dk.da Yasin Yener'in yerine Ertan Koç girdi.
* Orduspor hocası Sinan Bayraktar da 58 de yorulan Ardahan'ın yerine Muhammed Kurt'u aldı.
* Risk almaya başladığımız anlarda Orduspor 2.gol fırsatları da yakalıyordu.Biz de Halil Çelik çok kötü bir günündeydi ilk yarıda kullandığı frikiği ,korneri dahi direkt auta atmıştı rakip Sağ bek Yasin'i engelleyemedi ve hızlı çıktıkları bir anda neredeyse penaltı kazanıyorlardı Mutlu rakibini tam çizgiye yakın düşürdü yarım korner duran top kazandılar penaltı itirazları da yaptılar ancak kendi görüntülerini tekrar verdikleri için görebildik dışarıda idi pozisyon.
* 69 da çok kötü oynayan kenardan çok bağırdığı Halil Çelik'in yerine Ömer Yalçın'ı alarak çift santrfora döndü Ahmet Hoca.
* 70'den sonra iyice risk aldığımız için maç bıçak sırtı haline dönmüştü her iki takımda pozisyonlar yakalıyordu.Orduspor 2.gol fırsatlarında Kalecimiz Metin'in başarılı müdahalelerine takılıyor,tabii tecrübesizlikleri de vardı.
* Maçın Kırılma anları 75 de sahanın yıldızı Burak Saban'ın Al da At diye verdiği pas da Hüseyin Kuday Metin'i geçemedi ve 2.golü bulamadılar dönen top da kazandığımız duran top da Mutlu İlengöz'ün kullandığı ortada defans dan seken topu Zafer Özden sol ayağı ile ağlara gönderdi ve 1-1 yaptı.(Dk.77)
* Hemen 1 dk.sonra Ertan Koç'un pasını Fatih Üge kaleci ile karşı karşıya kalabileceği pozisyonda önüne alamadı maalesef.
* Dk.80 Yüksel iyi orta yapsa gol gelecek ama yapamadı.
* Dk.82 de karambol de Fuat ile golü bulduk ama Hakem ofsayt mı faul mü uyduruk bir karar ile golümüzü saymadı.
* Dk.84 Orduspor atağında yine Hüseyin Kuday yine Metin Uçar'ı geçemedi.
* Dk.86 Fatih Üge çok iyi pozisyon yakaladı önünü açtı sert vursa golü yapacak ama maalesef Mahmut çizgiden çıkardı.Aynı dakika içinde Orduspor atağını Metin kurtardı.
* Dk.89 bu kez Ertan Koç sağ tarafta kendisine uzatılan top sol ayağı ile aşırtma bir vuruş yapmak istedi ama aut.
* Bu kez +5 verdi ilk yarıda su molası verildi,gol attıkları frikik de 2 dk.geçti,sakatlıklarda 50 saat yerden kakmadılar sadece +2 vermişti.
* Uzatma dakikalarında yine her iki takımda golü bulabilirdi ama bizim yine Fatih Üge ile yine Mahmut Boz'un çizgiden çıkardığı gol pozisyonumuz ve verilmeyen net penaltımız vardı.
* Fatih Üge sağdan girdi içeride düşürüldü ama maçın hakemi başından beri berabere bitmesini istercesine çizginin dışına taşıdı ve frikik verdi onu da değerlendiremedik ve 1-1 Bitti maalesef.
* Dediğim gibi enteresan bir maç oldu.İkinci yarıya bakarsak 1 puan mı kazandık 2 puan mı kaybettik tartışılır.
* Maalesef her maçta hakem hataları ile de karşılaşıyoruz ama ''pozisyonları değerlendirebilecek net golcü eksikliği çekiyoruz'' Mehmet Fuat Gölbaşı iyi niyetli,çalışıyor,kafa toplarını indiriyor falan ama bitiricilik eksiği var.
* Daha önce yazdığım gibi bu takımda ''Gole en yakın isim Fatih Üge'' dir.  Ya hocam Onu da gördük kaçırdı işte diyenleri duyar gibiyim.Evet 2 net gol pozisyonu kaçırdı çizgiden çıkardılar ama Fatih girdikten sonra oyunumuz daha hareketlendi ,artı Fatih her gol pozisyonunda var ve verilmeyen penaltısı vardı.
* Eğer Fatih Üge'ye ''güven verilse,kafası her bakımdan rahat olsa'' bugün o golleri atabilirdi.Üzerindeki baskıdan maalesef rahat değil.Özgüven eksikliği hissediliyor.Hocanın tercihidir ama bence Fatih Santrfor oynamalı ve üst üste kötü de oynasa 3,4 maç kendisine güven duyulduğunu hissetmeli 11'de oynatılmalı.Bugün çok istedim maçtan önce gol atmasını ve kazanmamızı hatta atacağım başlığı bile seçmiştim '' Fatih Ordu'yu Fethetti '' 
* Kalecimiz Metin Uçar,Nuh,Ersavaş,Zafer ve Fatih Üge iyiydi.Buna karşılık Sağ bek Yüksel kötüydü bir tane düzgün orta yapamadı,Sol tarafımız felçti Sol bek Mutlu ve önündeki Halil çok kötüydüler.
* Kalecimiz Metin Uçar bugün çok başarılıydı muhtemel mağlubiyeti önledi ve belki de Ahmet Hocanın görevine devamını sağladı.Beraberlik ile yenilgi arasında pek fark yok gibidir ama kümede düşme adayı zayıf Orduspor'a kaybetmiş bir hoca zaten çok puan kaybetmiş bir sezonda pek duramazdı ancak beraberlik ile şu ana kadar bir haber duymadık.
*  Neticede ev sahibi Orduspor toplamda 20.maçını da kazanamamış oldu geçen sezondan beri,biz ise deplasmanda kazanamama ve 6.maçımızda 11.puanımızı kaybettik.
* Grup bu sezonda enteresan,sürpriz sonuçlar oluyor bu kadar puan kaybetmemize rağmen Lider Menemen'den 7,Play Off hattındaki 5.Hacettepe'den ise sadece 3 puan gerideyiz ki bu hafta Hacettepe geliyor kazanırsak yakalıyoruz.Yani henüz kaybedilmiş çok şey yok.
* Ama ''cep den/avansdan yiyoruz'' diyebiliriz.Bir an önce maç kazanmamız lazım.Bir şanssızlıktır gidiyor acaba diyorum 'birilerinin ahı mı tuttu'' bu kadar gol kaçmaz.
* Zor bir periyoda giriyoruz 1 Ay içerisinde 6 maç oynayacağız o yüzden ''ne yapılacaksa yapılsın'' toplantı ise toplantı,'kan değişikliği lazım ise kan değişikliği'' ,yani sorunlar varsa bir şekilde daha fazla gecikmeden ve pahalıya mal olmadan çözülmeli.Zira hem hedefler,emekler boşa gidecek,hem de zaten yok denecek kadar olan ilgi temelli yok olacak.
* Orduspor'da 8 numaralı Burak Saban'a hayran kaldım diyebilirim.1994 / Hollanda doğumlu genç oyuncu isminden ileride sık sık söz ettirecek.
* Orduspor'un işi zor kümede kalmak için çok çalışmaları ve bu kadar borca rağmen devre arasında takviye yapmaları lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder