19 Şubat 2018 Pazartesi

2.Lig Beyaz Grup 23.Hafta Değerlendirmesi !!!

23.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
PUAN DURUMU
24.HAFTANIN MAÇ PROGRAMI
GOL KRALLIĞI

KARŞIYAKA 1 HACETEPE 2
Ev sahibi ekip mutlak 3 puan amacıyla çıktığı maçta son dakikada yediği gol ile kaybetmiş.Aynı zamanda zaten kısıtlı kadrosu vardı Battal Demirbilek ve Mahmut Temür de sarı kart cezalısı duruma düşmüş Pendik deplasmanında yoklar.
Hacettepe yenilmezlik serisini 16 maça çıkardı.9 galibiyet,7 beraberlik ile Gümüşhane'nin ve diğer rakiplerin kaybettiği puanlarla puan farkını 3'e indirdi ve belki de sezon başında hiç düşünmedikleri,hedef belirlemedikleri Şampiyonluğu düşünmeye başladılar.
NİĞDE BELEDİYESPOR 3 BUGSAŞSPOR 2
Çok enteresan bir maç olmuş.
Bugsaş Erkan Taşkıran'ın 2 golü ile ilk 15 dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen Niğde maçı bırakmamış ve 3-2 kazanmayı başarmış.Niğde Play Off iddiasını sürdürürken,Bugsaş Lider Gümüşhane'nin puan kaybettiği haftada 2-0 öne geçtiği maçı kazanamayarak puan farkını 3'e indirme şansını tepmiş.
FETHİYESPOR 1 ŞANLIURFASPOR 3
Kümede tutunma mücadelesi veren ev sahibi ekip ile Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen ve Şanlıurfa nın mücadelesinden kazanan deplasman takımı olmuş.
Maçın 26.dk.sında verilen tartışmalı penaltı kararı ve kırmızı kart maça damgasını vurdu diyebiliriz bu maçı dönüşümlü izliyordum tam bu maça döndüğümde bu pozisyonu gördüm,tekrarlarını da izledim pek bir şey göremedim.Maçın sonucuna etki etmiş olabilir ama Şanlıurfa belki yine kazanabilirdi.
Yeni hocaları Ahmet Taşyürek sanırım henüz göreve başlamadı
kenarda farklı bir kişi vardı.
Eski TD leri Ali Tandoğan kibire devam ediyor,alt ligleri yeni öğrenmiş bir daha çalışmayacakmış "Büyük konuşmak istemiyorum.Şunu söylemek lazım 2.Lig Beyaz Grup gerçekten zor bir lig. Bazen futbol oynatmak istiyorsunuz ama rakip bozmak istiyor.Taraftarlar anlamında da zor bir lig.Canlı yayın olmayınca farklı şeyler olabiliyor.Kafamıza ayakkabı yediğimiz maç oldu.Gümüşhane maçında bu olay oldu.Böyle şeyler olsun istemezdim bu dakikada itibaren çok fazla alt liglerde çalışacağımı düşünmüyorum"
Galibiyet sevinçleri 
Fethiyespor da Üstün Bilgi Nazilli Belediyespor deplasmanında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

SAKARYASPOR 3 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 2
MAÇIN ÖZETİ
Sakaryaspor evinde her zamanki atmosferde iyi oynayarak kazanmış ve Gümüşhane'nin yenilmesiyle zirve ile puan farkını 4'e indirmiş.1.gol de Beyhan'ın ustalığı var.Süperlig dahil pek çok futbolcu öyle pozisyonlarda topu kale yerine dağlara vuruyor.2.golü atan Batuhan sarı kart cezalısı ve haftaya Kahramanmaraş deplasmanında yok,aynı şekilde Sol bek Yasir Subaşı da cezalı.
Zonguldak takımı 9 maçtır kazanamıyor sadece 3 beraberlik aldılar,buna rağmen düşme hattı ile hala 8 puan fark var ama bundan sonra hele bu defansları ile işleri zor düşme tehlikesi yaşayabilirler.

SİLİVRİSPOR 1 GÜMÜŞHANESPOR 0
MAÇIN ÖZETİ
Haftanın büyük şok sürpriz sonucu.
Kümede kalması çok zor görünen ve bu maça son şansı olarak çıkan Silivrispor defansif ağırlıklı ve kontra atak futbol ile tek gol bularak,koruyup kazanmasını bilmiş ve az da olsa ümitlerini arttırmış.Haftaya Zonguldak deplasmanına gidiyorlar ve önemli forvet oyuncuları İsmail Düzgün sarı kart cezalısı.
Yeni hocaları Bayram Toysal ile bir hava yakalamışlar.
Gümüşhanespor ile ilgili ne diyeceğimi bilemiyorum,daha önce defalarca yazdım bu kadro kalitesinin oyununu oynamıyorlar,maçları bireysel yeteneklerle,Tita nın ustalığı ile v.s. kazanıyorlar diye.Son 7 maçta 1 hafta galibiyet,1 hafta mağlubiyet aldılar böyle istikrarsız bir Şampiyonluk adayı,Lider takım olur mu ? 3 galibiyet,4 mağlubiyet ile farklı lider iken şu anda Liderliği kaptırmış durumdalar.(Altay gizli Lider)
Güvenç Kurtar'ın da verdiği bir şey yok.
Böyle giderse 3.sezon üst üste hüsran yaşamaları çok mümkün.

BANDIRMASPOR 3 PENDİKSPOR 1
Ev sahibi ekip ikinci yarıya kötü başlamış 5 maç kazanamamış ve hoca değiştirmişti.Nihayet 6.maçta kazanmışlar ve rakiplerinin kaybettiği puanlarla uzaklaştığı hedeflere tekrar yaklaşma fırsatı doğdu.
Tabii rakip Pendik'in 27.dk.da 10 kişi kalması da sonucu etkilemiş zira en az 60 dakika 10 kişi oynamak kolay değil.
Feyyaz Aydil siftah yapmış.
Pendik'in Golcüsü Yaser de 12.gole ulaşmış ve Gol Krallığında Liderliğini sürdürüyor.

KARAGÜMRÜK 0 ALTAY 3
MAÇIN ÖZETİ
Altay için üst üste içeride oynadığı 2 maçı zor kazanması ve sahanın suni çim zemininde bu maç için zorlanabileceklerini düşünüyordum ama kornerden kafa ile Muharrem Ozan'ın attığı gol olayı çözmüş,2.gol yine Muharrem Ozan dan işi bitirmiş.
Doğan Karakuş'un siftahı ise skoru tescillemiş.
8 Otobüs ile giden 750 taraftarının desteği ile galibiyet sevincini beraber paylaşmışlar.
Oyuncuların galibiyet selfisi de böyle ; 
Lider Gümüşhane'nin istikrarsızlığı Altay'a mükemmel bir fırsat doğurdu ve ikili averajla Lider oldular şu an Gizli Liderler sezon sonunda puan cetveli yenilenecek.
Karagümrük ise özete göre hiç bir varlık gösterememiş ve ateş hattından uzaklaşamıyor her ne kadar 6 puan önde olsalar da.

KONYA ANADOLU SELÇUK 2 NAZİLLİ BELEDİYESPOR 1
MAÇIN ÖZETİ
Söylenecek çok fazla bir şey yok.
Net gol pozisyonları,şutlar,kornerden gelen toplara boş kafa vuruşları,üst direkten dönen top toplam 13 gol girişiminde sadece 1'ini değerlendirip,Kalecinin aptalca 2 hatası ile 2 gol ye ve 3 puan alacağın maçtan 0 puanla dön.
Ne denebilir ki ? 
Yok Onur'umuz,yok kimseyi hedef göstermeye gerek yok ucuz populizmlerine devam edin takım küme düşersek o zaman konuşursunuz.
Kardeşim hiç kimsenin hata yapma lüksü,kredisi yok o kredileri,lüksü ilk yarıda aptalca bol bol harcadık zaten.
Takım küme düştüğünde -inşaallah düşmez- o hata yapan Kaleci yine gider bir takım bulur tıpkı ilk yarıda sonuncu takım Silivri den bize hem de çok iyi sözleşme ile geldiği gibi,ne olur olan bizim takıma,şehre olur.
Aynı şeyleri Fatih Akyel için de diyorlardı koruyorlardı,ne oldu enkaz bıraktı gitti takım şimdi uğraşıyor kümede kalmak için Fatih Akyel takım buldu Zonguldak'ta çalışıyor.
Ben 30 yıl çalışıp alacağım emekli ikramiyesi 90 bin TL. adamın 6 Ay da aldığı para bunun 2 katına yakın,hata yapma lüksü yok.
Sen 33 yaşına gelmişsin hala topa nasıl çıkılacağını bilmiyorsun,
zaten yan topların zayıf çıkıyorsun tutmaya çalışıyorsun vursana yumruğu kardeşim.Hala sinirim geçmedi,kendime gelemedim.
Ha Görkem de kaçırdı gol hem de çok net ama Ona kızmıyorum çünkü çocuk daha 19 yaşında tecrübesiz,daha 5.profesyonel maçı.Sanırım son anda zeminde sekti  top tam ayağına oturmadı :(

Maçın 2 kırılma anı vardı.İlki 1-0 dan hemen sonra Kalecilerinin hatasında kale boş iken İlter'in aşırtma vuruşu gol yapamaması.
İkincisi ise 1-1 iken Mert Çapar golü kaçırdı sol arka direkte,dönen topta 2.golü yedik.
Yazacak çok şey var da şimdi gerek yok,şu yapılan transferler yetersiz dedik diye bizi hedef göstermişlerdi,aldığın forvet sakat diye kadroda yok sakat alınmış herhalde,Serdar Eylik efendi 4 maç gezdi,bu maçta 18 de yok.Mazlum dan başka iyi oynayan transfer yok.
Elde 7 tane orta saha oyuncusu var ki en iyisi Mehmet Ersavaş hocanın gözüne bir türlü giremiyor nedense,içlerinde liderlik yapacak,organizatörlük yapacak kimse yok.En ustaları,1.lig tecrübeli dediğin Hakan Turan bal yapmayan Arı.
O Frikiği gol yapacaksın Hakan kardeşim senin vurduğunu herkes vurur.
Neyse bu maça zaten 1 puan yazmıştım ama izledikten sonra galibiyeti kaçırmak ve +2 puandan olmak beni deli etti.
Şimdi artık Fethiye ile 6 puanlık final maçı yapacaksın.
Kimsenin hata yapma şansı yok hiç anlamam,çıkıp kim oynarsa oynasın alacaklar yoksa düşünmek bile istemiyorum.
Fethiye de Üstün Bilgi sarı kart cezalısı bu iyi oldu.
Son olarak Fatih kardeşime geçmiş olsun diyorum.
Sakatlanıp çıkması kötü oldu.

KIRKLARELİSPOR 0 KAHRAMANMARAŞSPOR 1
KMS'NİN GOLÜ
Bu maçı % 100 Kahramanmaraş kazanır diyordum yanılmadım Kırklareli beni yanıltmadı.Hem de rakip 17.dk.da 10 kişi kalmışken.En az 70 dakika 10 kişi oynayan bir takıma gol atamayıp ve şu golü yiyerek yenilmek bilemiyorum fazla yorum yapmayayım zaten kendi taraftarları protesto ederek yorumu yapmış.
Kahramanmaraş 10 kişi kalmışken altın değerinde 3 puan ile dönüyor ve puan farkını 6'ya çıkardı ancak henüz kurtulmuş değiller tehlikeleri devam ediyor bana göre.
HAFTANIN PANORAMASI
-9 maçın 5 tanesini ev sahibi takımlar kazandı.
Deplasmanda kazanan takım 4.
-9 maçta 29 gol atıldı.Geçen hafta 24 gol atılmıştı.
-9 maçta 37 sarı,3 kırmızı kart gösterildi.Geçen hafta 47 sarı,
kırmızı kart gösterilmemişti.
Bandırmaspor hiç kart görmedi.
-Zirvede Lider Gümüşhanespor son 7 maçta gösterdiği 1 hafta galip 1 hafta mağlup istikrarsızlığının sonucu 3 galibiyet,4 mağlubiyet aldılar ve ciddi puan farklarla önde olduğu Liderliği kaybetti.(*Şu anda Lider gözüküyorlar ama ikili averaj sezon sonunda değerlendirileceği için Altay 2.gözüküyor.Asıl Lider Altay)

-Altay son 3 maçını kazanarak puan farkını kapattı ve ikili averaj farkı ile şu an için gizli Lider oldu.
-Zirve takipçileri Hacettepe,Şanlıurfa,Sakarya kazandı ve farkı biraz kapattılar.Bandırma bile yeniden ümitlendi.
-Hacettepe'nin başarısı sürüyor.Son 16 maçtır yenilmiyorlar.
9 Galibiyet,7 Beraberlik ile Liderden 3 puan geride Şampiyonluk şanslarını devam ettiriyorlar.Şu genç kadronun çok daha pahalı kadrolar Gümüşhane,Altay,Şanlıurfa ile birlikte zirve mücadelesi yapması büyük başarı.
-Alt sıralarda kümede kalma mücadelesinde en karlı takım Kahramanmaraşspor oldu.Deplasmanda kazanarak düşme hattından 6 puan ilerideler.
-Karşıyaka,Nazilli,Fethiye kaybederek ateş hattında devam ediyorlar.
-Silivri sürpriz bir şekilde Lider Gümüşhane'yi devirdi ve az da olsa ümitlerini sürdürdü.
-Zonguldak Kömürspor son 9 maçta kazanamayıp 3 beraberlik, 6 mağlubiyet ile hızlı düşüşünü sürdürdü ve küme düşme tehlikesini her ne kadar daha 8 puan önde olmasına rağmen hissetmeye başladı.
-GRUBUN ''EN'LERİ''
- En Fazla Galibiyet : (14) Gümüşhane
- En Az Galibiyet : (2) Silivri
- En Fazla Mağlubiyet : (14) Silivri,Nazilli,Karagümrük
- En Az Mağlubiyet :(3) Hacettepe,
- En Fazla Beraberlik : (9) Karşıyaka,Hacettepe,Konya Selçuk
- En Az Beraberlik (2) : Karagümrük
- En Çok Gol Atan Takım : (42) Gümüşhane,Altay
- En Az Gol Atan Takım : (17) Zonguldak Kömür,Silivri
- En Çok Gol Yiyen Takım : (39) Nazilli,Fethiye
- En Az Gol Yiyen Takım :  (16) Hacettepe

HAFTANIN TAKIMI
ALTAY
HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
İSMET TAŞDEMİR (ALTAY)
HAFTANIN FUTBOLCULARI
MUHAREM OZAN CENGİZ (ALTAY)
FERİDUN KIROĞLU (ŞANLIURFA)
KART RAPORU
KIRMIZI KARTLAR : (3)
-Hakan Olkan (Fethiye) Dk.26 
-Emre Aydın (Pendik) Dk.27
-Mert Sinan Pekeşen (Kahramanmaraş) Dk.17

SARI KART CEZALILARI : (11)
-Battal Demirbilek (Karşıyaka)
-Mahmut Temür (Karşıyaka)
-Noyan Öz (Hacettepe)
-Harun Aydın (Bugsaş)
-Üstün Bilgi (Fethiye)
-Batuhan Karadeniz (Sakarya)
-Karahan Yasir Subaşı (Sakarya)
-İsmail Düzgün (Silivri)
-Azad Filiz (Pendik)
-İbrahim Akın (Altay)
-Süleyman Türkeş (Konya Anadolu Selçuk)

KENDİ KALESİNE GOL : 
-Yok

KAÇAN PENALTI : 
-Yok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder