2 Mart 2015 Pazartesi

Naz Naz Hatay'da Kayıp : 2-0 !!!

Stat: Antakya Atatürk
Hakemler: Mesut Carık, Nurettin Taşkesen, Gürcan Dönmez
Hatayspor: Ozan, Halil, Selahattin, Murat Uluç, İbrahim Taylan (Dk. 58 Erol), Semavi (Dk. 80 Mehmet Akif), Özgür, Emre, Necdet, Cihan (Dk. 89 Emin), Murat Türkkan
Nazilli Belediyespor: Sofu, Lider, Mehmet (Dk. 53 Erdi), Sedat (Dk. 75 Emin), Tufan Zahid, Fatih, Hakan, Saffet Gurur, Yasin, Halil, Caner Hüseyin
Goller: Dk. 4 Cihan, Dk. 10 Halil (Hatayspor)
Sarı kartlar: Dk. 29 Selahattin, Dk. 80 Necdet (Hatayspor), Dk. 14 Hakan, Dk. 43 Halil, Dk. 66 Saffet Gurur, Dk. 84 Yasin (Nazilli Belediyespor)

OLMADI
* Maalesef  Puansız dönüyoruz.Haftaya aynı puanda ve averajla bir üst sırasında girdiğimiz rakibimize ''6 Puanlık'' tabir edilen maçta kaybederek 3 puan gerisine düştük.Bu hiç beklemediğimiz bir durumdu.Yenilmemeliydik.
* Tabii yenilginin sebeplerini irdelemek lazım.
Birincisi ; maalesef ''Eser Birinci Provokatörü'nün Suikastı''nın artçıları devam etti.Nasıl mı ? Sarıyer maçında 2 puanımızı gasp etmekle kalmadı bu maça uydurduğu penaltı pozisyonunda defansımızın bel kemiği Bora'ya gösterdiği sarı kart ile cezalı duruma düşürdü.Yetmedi maçı çığrından çıkarıp gerdiği için 11 Gollü Golcümüz Eren'in de sarı kart görmesi ve cezalı duruma düşmesine neden oldu.Şöyle bir final maçında 2 önemli oyuncumuzdan yoksun çıktık.Bu 2 oyuncumuzu da aradık bu maçta özellikle de Bora'yı.
Çünkü Sofu-Fatih-Gurur ilk kez birlikte oynayacaklardı ve uyumsuzluk yaşayacakları düşündürüyordu ve öyle oldu maalesef.
* İkincisi ''Atamayana Atarlar'' kuralı yine işledi biz maçın 2.dk.sında arka arkaya 2 gol kaçırdık 4.dk.da ve 9 dk.da yenmeyecek vahim defans hataları ile goller yedik.Ağır zeminde bu golleri çıkarmak zordu ve çıkaramadık.
Hocamızın oyuncu değişiklikleri ve oyuna müdahalelerinin de yetersiz kalması.
* Üçüncüsü Yorgun olmamız.Takım zaten üst üste zor maçlardan geçiyorken,    1 gün önce gitmemize rağmen yorucu bir yolculuk sonrası orada antrenman yaptırılması.Yani iyi bir maç önü hazırlık organizasyonu yapılamaması.
Üstüne ağır zeminde erken goller yemek.
* Zemin dediğim gibi bir gece önceden yağan yağmurun sahayı adeta ''Balçık Tarlası''na çevirmesi.Şu sahada değil futbol oynamak ayakta durmak zordur.
* Maça şu 11 ve Diziliş ile başladık ; 
Sarı Kart cezalısı Bora Yelken'in yerine Fatih Gültekin forma giymişti.
Sarı Kart cezaları biten Mehmet Ersavaş ve Yasin Yener de formalarına kavuşmuştu.
* Hatayspor ise şu 11 ve Diziliş ile çıkmıştı ; 
Kalede geçen hafta sakatlanan Polat Keser'in yerine Ozan Öztürk,Stoperde Doğan Can Otman'ın yerine Özgür Çelik,Orta Sahada Sarı Kart cezalısı Halil Karataş'ın yerine Selçuk Özkan forma giymişti.
* Maça çok iyi başladık.2.dk.da Halil Çelik aldığı topu cepheden kaleye şutladı ancak Kaleci Ozan Öztürk kontrol etmeyi başardı.Halil solundaki Sedat'a da verebilirdi zaten Sedat niye vermedin diye sitem etti.
* Bu pozisyonun hemen ardından video görüntülerde olmayan Yasin ile de bir pozisyon kaçırdık.
* Ve 4.dk.da maalesef 1.golü yedik.İleri çıkmıştık kontra yakalandık atılan topta maalesef Stoperimiz Fatih Murat Uluç'u döndürüp geçilince Murat Uluç götürüp Lider'in de kademeye girmesinden yararlanıp ondan topu sol kanat da bomboş durumdaki Cihan Yeşilırmak'a verdi ve O da golü attı.
Birincisi nasıl böyle yakalanırız anlamadım.İkincisi de Fatih'in çok vahim hatası.
Zaten Ahmet Hoca da Fatih'e bu golde çok kızmış olsa gerek ki 2.devreye Hüseyin Bülbül ile değiştirerek başlamış.
* Bu golün şokunu yaşarken yine yenmeyecek biraz da şans golü yedik.
Kornerden Cihan Yeşilırmak'ın gönderdiği topa ön direkte Halil Zeybek (çalışılmış bir ön direk organizasyonu olduğu belli) defans oyuncularımızdan önce dokunuyor direk dibindeki Mehmet Ersavaş'ın bacakları arasından geçen top Sofu'ya müdahale şansı bırakmadan çizgiyi geçmiş Sofu'nun refleksi ancak çizgiyi geçtikten sonra olmuş bir hatası yok.Stad'daki arkadaşlar karambol olduğu için tartışmalı diye bildirmişlerdi bu pozisyonu ama görüntülerde de net belli olmuyor fakat çizgiyi geçmiş öğrendiğimiz kadarıyla.
* Maalesef 9.dk.daki bu gol ile aslında maç bitmişti.Bu ağır zeminde eksik kadromuzla - Eren'in olmaması - döndürmemiz çok zordu.
* Golden sonra ataklarımız vardı.Caner'in sağdan kestiği ortada Sedat kafayı dokunamıyordu.
* Hatayspor da skoru korumak için top çevirerek rölanti futbola dönmüş ki zaten görüntülerde bunlardan başka hiç pozisyonları yok.Sadece görüntülerde olmayan sonradan oyuna giren Mehmet Akif'in üst direkten dönen bir şutu varmış.
* Buna karşılık 2.devreye çıkarken ve sonrasında anlamakta güçlük çektiğim oyuncu değişiklikleri yapsak da takımımız gol bulmak için çok uğraşmış bunu Hataysporlular da kabul ediyorlar zaten şöyle ; 
''İkinci yarıda konuk Nazilli Belediyespor daha derli toplu bir oyun ortaya koymasına rağmen istediği pozisyonları ve golleri bulamadı 
(özyurtgazetesi.com) ''
Hatayspor Sayfasında da Kalecileri Ozan Öztürk'ü övüyordu.

* 2.yarıda yakaladığımız şu en önemli gol pozisyonunu maalesef değerlendiremedik.
 Yasin ile orta sahadan kaparak başlattığımız atakta Halil Çelik götürdü defans oyuncusuna çalım atarken ayağından topu açmışken Kaleci de topu istediği gibi vuramıyor top Yasin'in ayağına geliyor Yasin maalesef solunda bomboş Emin Yalın varken  ne Ona veriyor ne de kendisi gol vuruşunu yapıyor kaleciyi de çalımlamak isterken pozisyonu harcıyor.
Bu pozisyon 82.dk.da oluyor.Golü bulsak 2-1 olacak daha 8 dakika var 4 dakika da uzatma verildi 12 dakikada belki beraberliği bile bulabilirdik.
* Neticede sonucu değiştiremedik ve puansız döndük.
* Oyuncu değişikliklerine dönmek istiyorum.Hoca cezası nedeniyle tribündeydi ama direktifleri olmuştur teknik heyeti ile birlikte verdikleri kararlara saygı duyuyorum ama Bende görüşlerimi yazmak istiyorum.
Devreye 2-0 geride girdik.2.yarıya ne yaparak çıkmamız beklenirdi ? 
Tabii ki skoru değiştirmek için kenardaki ofansif özellikli oyunculardan alarak.
Burada kim var ofansif oyuncu ? Sadece Emin Yalın.
Kadromuzda 3 Santrforumuz var.Eren Açıkgöz,Sedat Debreli ve Osman Doğru.
Eren sarı kart cezalısı yok ama yerine 3.santrforumuz genç Osman alınmıyor
Erdi,Hüseyin Akoğlu varken Abdullah da alınıyor 3.orta saha aynı özellikli oyuncu olarak.Kaldı ki Sedat tüm iyi niyeti,çalışkanlığı,mücadelesine rağmen 18 maçta (11 kez ilk 11) 1 gol atabilmiş o da kopan Gümüşhane maçındaki 3.gol.
Bir kere Sedat'ın bu gol kısırlığı yakışmıyor.Play Off ve bir üst lig hedefi olan bir takımın santrforu 18 maçta 1 gol atmamalı.
Hal böyleyken A2 takım performansı ile geçen sezon kendisini ispatlamış,antrenmanlarda da bizzat aldığım bilgiye göre iyi çalışan ki hani hoca belki antrenmanlarda çalışmadığı için kadroya almıyordur diyecektim de ama öyle değilmiş buna rağmen kadroya bile alınmamasını hiç anlayamıyorum.
Dönersek 2.yarı başlarken ki değişikliklere ; Hocamız 1.goldeki hatası nedeniyle olsa gerek Fatih'i çıkarıp Hüseyin Bülbül'ü almış.Zaten 2-0 olmuş artık 3-0 olsa ne olur 4-0 olsa ne olur bu değişiklik bence gereksiz olmuş.
Sonra 52.dk.da artık benim ''otomatik değişiklik'' (!) dediğim önde de olsak geride de olsak Ersavaş - Erdi değişikliği olmuş.Bunu da anlamadım.
Skor hala 2-0 ve Erdi girdiğinde skoru nasıl değiştirecek ?
Kenarda tek skoru değiştirebilecek adamımız Emin Yalın ise 74.dk.da Sedat'ın yerine oyuna girmiş.Emin bence 2.yarı başında girmeliydi.Bence Emin ve Akoğlu ile 2 değişiklik yaparak başlamalıydık 2.yarıya.
Artı Emin 74'de girmiş Sedat niye çıkar ki forveti ikilememiz lazımken.
Kısacası kimse kusura bakmasın oyuncu değişiklikleri ve oyuna müdahalelerimiz bana göre tam bir fiyasko olmuş.
* Hatayspor'u tebrik ederim centilmence bir maç oldu.
Ayrıca Başkanları Jan Baram'ın maç öncesi takımımızdan kardeş takımımız
diye iyi bir şekilde bahsetmesi güzeldi.Beyefendi bir Başkan Sağolsun.
* Deplasmana giden vefakar taraftarlarımıza da Teşekkürler.
*  Artık önümüze bakacağız.Evet zor bir 3 maçlık seri geçirdik.
İnegöl (D) - Sarıyer - Hatay (D) 3'ü de Play Off mücadelesindeki rakiplerimiz.
3'ü de Final maçıydı.Bir de ''Eser Birinci Provokasyonu'' ile karşı karşıya kaldık.Onun yüzünden bence 3 puan kaybettik.Sarıyer maçını alırdık 2 puan oradan ve ne Bora ne Eren cezalı olurdu Hatay maçından da o kadroyla en az 
1 puan alırdık 3 puanımıza mal oldu Eser.
Açıkcası benim bu 3 maçlık seriden beklentim 5 puandı.Sarıyer'i kazanıp
deplasmanlardan 1'er puan ve toplam 5 puan.4'de kaldık ama bunda dediğim
gibi Eser Birinci baş rol oynadı.Buna rağmen yani 3 maçta 4 puan almamıza
rağmen hala Play Off hattı içindeyiz ve fark da var.
* 9 Maç kaldı 5 içeride 4 deplasman.Nispeten Göztepe ve Bandırma iç saha maçları hariç zor maçları atlattık sayılır.Tabii bu grupta son sıradaki Tepecikspor'un bile Lider takımdan puan alabildiğini görüyoruz.
O yüzden alabildiğimiz kadar puan almalıyız ve maç maç gitmeliyiz.
* TFF'de bize cezaları yağdırdığı gibi Eser'e ödül vermiş bize küfür eder gibi 
Süperlig de 4.cü hakem olarak verilmiş.

* Altay maçından itibaren yeniden çıkışa geçmemiz lazım.
Altay en son galibiyetini bize karşı almıştı.Yani 16 maç geçmiş.
Umarım serileri devam eder.
* Halil Çelik  sarı kart cezalısı.Acaba Emin Yalın 11'de başlar mı göreceğiz.
* Başarılar diliyorum takımımıza.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder